![]() |
17. Gün İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 17. Gün İftar Menüsü![]() Hassa Çorbası Malzemeler : 1 kavanoz Tukaş Taze Bamya 200 g Tukaş Nohut Haşlama 4 havuç 3 kabak 4 orta boy patates 3 orta boy kereviz 100 g ıspanak 2 lt et suyu 300 g Tukaş Mısır 2 orta boy soğan 100 g tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı : Havuç, kabak, patates, ıspanak ve kerevizleri temizleyip, küçük parçalar şeklinde doğrayın ![]() Soğanları ince ince kıyın ![]() Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin ![]() Soğanı da ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun ![]() Dilimlediğiniz sebzeleri de ekleyip, soteleyin ![]() Et suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin ![]() Tane mısır, nohut ve taze fasulyeleri ekleyip, bir taşım daha pişirin ![]() Tuz ve karabiberle tatlandırıp, servis yapın ![]() ![]() Patlıcan Dilme ![]() Malzemeler: 2 adet ortaboy patlıcan (bostan patlıcanı olabilir) 3 adet ortaboy domates 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 adet ortaboy soğan zeytinyağı kaşar peyniri(her dilim için ince bir dilim) kekik,nane,kırmzı biber tuz Yapılışı: Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsakları ince ince kıyın,zeytinyağı, tuz,keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırında Beşamel Soslu Makarna ![]() Malzemeler: 1 paket fırın makarna 2 yemek kaşığı sıvıyağ içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı margarin 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt tuz kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt Yapılışı: Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk ![]() ![]() ![]() Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır) ![]() ![]() Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın ![]() ![]() ![]() Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() Tulumba Tatlısı ![]() Malzemeler: 3 su bardağı su 100 gr ![]() 2,5 su bardağı un 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz Şerbeti için: 4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı kızartma yağı ![]() Yapılışı: Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın ![]() Fotoğraf 1-2 Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın ![]() Fotoğraf 3-4 Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın ![]() ![]() ![]() Fotoğraf 5-6 Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın ![]() ![]() ![]() Fotoğraf 7-8 Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve şeritler halinde sıkarak istediğiniz büyüklükte parçalara bölün ![]() ![]() Fotoğraf 9-10 Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları yağda arada sallayarak kızartın Fotoğraf 11-12 Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın ![]() ![]() ![]() Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tulumba tatlınızın içi iyi kızarmaz ![]() ![]() Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|