ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   17. Gün İftar Menüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366254)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 01:59 AM

17. Gün İftar Menüsü
 

.


Hassa Çorbası




Malzemeler :


1 kavanoz Tukaş Taze Bamya

200 g Tukaş Nohut Haşlama

4 havuç

3 kabak

4 orta boy patates

3 orta boy kereviz

100 g ıspanak

2 lt et suyu

300 g Tukaş Mısır

2 orta boy soğan

100 g tereyağı

Tuz, karabiber


Hazırlanışı :


Havuç, kabak, patates, ıspanak ve kerevizleri temizleyip, küçük parçalar şeklinde doğrayın.

Soğanları ince ince kıyın.

Tereyağını tencerede kısık ateşte eritin.

Soğanı da ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.

Dilimlediğiniz sebzeleri de ekleyip, soteleyin.

Et suyunu ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.

Tane mısır, nohut ve taze fasulyeleri ekleyip, bir taşım daha pişirin.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp, servis yapın.


.


Patlıcan Dilme


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


2 adet ortaboy patlıcan (bostan patlıcanı olabilir)

3 adet ortaboy domates

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

2 adet ortaboy soğan

zeytinyağı

kaşar peyniri(her dilim için ince bir dilim)

kekik,nane,kırmzı biber

tuz


Yapılışı:


Patlıcanların saplarını biraz kısaltın ve güzelce yıkayıp kurulayın. 1’er cm aralıklarla boyuna dilimleyin ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine alın. Domates, soğan ve kaşar peynirini ince ince dilimleyin. Boyuna dilimlediğiniz patlıcanın aralarına hazırladığınız malzemeleri paylaştırın.


Sarımsakları ince ince kıyın,zeytinyağı, tuz,keki ve istediğiniz baharatları bir kapta karıştırın. Bu işlem bitince sosu yemeğinizin üzerinde gezdirin. Patlıcanların üzerini aluminyum folyo ile kapatarak 180 derece fırında yaklaşık 30 dk. (patlıcanlat yumuşayana kadar) pişirin.


.


Fırında Beşamel Soslu Makarna


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


1 paket fırın makarna

2 yemek kaşığı sıvıyağ

içi için 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

üzeri için 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz


Beşamel sos için:


2 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

tuz

kolay olsun diyenlere 1 paket hazır beşamel sos ve 3,5 su bardağı süt


Yapılışı:


Makarnaları ikiye bölün, derin bir tencerede bol suda çok yumuşmayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 8-10dk. haşlıyorum).Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Beşamel sos için nargarini ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)

Sos koyu bir kıvam alınca ocaktan alın. Genilş bir kapta makarna, beşamel sos ve 2 su bardağı kaşar peynirini karıştırın ve hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda da güzel oluyor.)

Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini döşeyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


.


Tulumba Tatlısı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:

3 su bardağı su

100 gr. tereyağı

2,5 su bardağı un

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı nişasta ya da pirinç unu

1 tatlı kaşığı şeker

1 tutam tuz

Şerbeti için:

4 su bardağı su

4,5 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

2 su bardağı kızartma yağı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yapılışı:

Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın, şurup kıvamına gelmek üzereyken limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Fotoğraf 1-2 Su ve tereyağını çelik tencereye alın, su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.

Fotoğraf 3-4 Elenmiş unu yavaş yavaş tencereye ekleyin ve karıştırın. Tuzu ve şekeri ekleyerek tencereye yapışmayan bir hamur elde edene kadar kavurun (Hafif ateşte 8-10 dakika).

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Fotoğraf 5-6 Tencereyi ocaktan alın, tahta kaşıkla sürekli yayarak ve toplayarak hamurun kabuk bağlamadan soğumasını sağlayın. ılınınca yumurtalar birer birer kırın. İrmik ve pirinç ununu (yada nişastayı) ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar tahta kaşıkla yada mikserle yoğurun.

Fotoğraf 7-8 Hamurunuz kendini toplayınca,tırtıllı başlık takılmış krema pompasına doldurun ve şeritler halinde sıkarak istediğiniz büyüklükte parçalara bölün.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Fotoğraf 9-10 Kestiğiniz tatlıları soğuk yağa atın ve ocağı en kısıkta açın, tatlıları yağda arada sallayarak kızartın

Fotoğraf 11-12 Kızaran tatlıları hemen soğuk şuruba atın.. 5-6 dakika şerbeti çeken tatlıları servis tabağına alın.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa tulumba tatlınızın içi iyi kızarmaz.


.


Afiyet Olsun Hayırlı İftarlar Efendim.. .



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.