Şaraplı Bamye Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaraplı Bamye TarifiŞaraplı bamye MALZEMELER Yarım kilo taze bamye veya 100 gr kuru bamye Bir büyük baş kuru soğan İki olgun domates Az karabiber tohumu Yarım bardak şarap Yeteri kadar tuz ve su Dört dil sarımsak HAZIRLANIŞI Soğan küp şeklinde kesilerek pembeleşinceye kadar iki kaşık yağda kızartılır Üstüne küp şeklinde sarımsak atılır Bir bardak şarap üstüne boşaltılır ve 5 dk kaynatılır Bir çorba kaşığı acılı biber salçası ilave edilir Daha önce temizlenmiş ve sirkeli suda bekletilmiş taze bamyeler (kuru bamye sıcak suda haslanir) sıkılmış bir limon ile beraber az su ve tuzla tencereye atılır Pişirme süresi 20 dk AFIYET OLSUN! ______________________________ ___ |
|