Deniz Ürünleri Sosu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Sosu TarifiDeniz Ürünleri Sosu Kabul Deniz Ürünleri Sosu Gereçler: 2 orta boy soğan 1 ½ yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 3,5 bardak süt 5 sap maydanoz Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi 1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için: 125 gr tereyağı 1 orta boy havuç 1 küçük soğan 1 diş sarmısak Tuz, karabiber 8-10 tane karides veya böcek Yapılışı: ![]() 1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın ![]() 2-Sütü azar azar ekleyin Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin üzerini yağli kağıtla örtün![]() Kabuklular için tereyağ: 1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin![]() 2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin Süzgeçten geçirin![]() 3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın ______________________________ ___ |
|
|
|