ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Ürünleri Sosu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366073)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:53 PM

Deniz Ürünleri Sosu Tarifi
 
Deniz Ürünleri Sosu Kabul Deniz Ürünleri Sosu
Gereçler:
2 orta boy soğan

1 ½ yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı tepeleme un

3,5 bardak süt

5 sap maydanoz

Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi

1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için:

125 gr tereyağı

1 orta boy havuç

1 küçük soğan

1 diş sarmısak

Tuz, karabiber

8-10 tane karides veya böcek

Yapılışı:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın.

2-Sütü azar azar ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin. Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin. üzerini yağli kağıtla örtün.

Kabuklular için tereyağ:

1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin. içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın. Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin.

2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün. Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın. Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin. Süzgeçten geçirin.

3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın. Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın. Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın.

______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.