![]() |
Deniz Ürünleri Sosu Tarifi
Deniz Ürünleri Sosu Kabul Deniz Ürünleri Sosu
Gereçler: 2 orta boy soğan 1 ½ yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı tepeleme un 3,5 bardak süt 5 sap maydanoz Tuz, karabiber, hindistancevizi rendesi 1 bardak çırpılmış süt kremi Kabuklar için: 125 gr tereyağı 1 orta boy havuç 1 küçük soğan 1 diş sarmısak Tuz, karabiber 8-10 tane karides veya böcek Yapılışı: http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1-Soğanları incecik kıyın, yağla birlikte ateş üzerinde biraz döndürün, un katıp 2 dakika daha karıştırın. 2-Sütü azar azar ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve baharatı koyup kısık ateşte karıştırarak pisirin. Besameli ince delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin. üzerini yağli kağıtla örtün. Kabuklular için tereyağ: 1-incecik doğranmış olan sebzelere 1 kaşık tereyağı, tuz ve karabiber katarak kısık ateşte pişirin. içine temizlenmiş karidesleri koyup ateşi yükseltin ve 1 yemek kaşığı sirke katın. Tekelerin kabukları kızarınca ateşi kısın ve üzeri örtülü olarak 8-10 dakika pişirin. 2-Ateşten alıp soğumasını bekleyin, sonra da tekelerin kabuklarını çıkartın ve bir havanda iyice dövün. Dövülmüş kabuklara kalan tereyağını katın ve eriyene kadar ateşte bırakın. Gerkiyorsa biraz boyayla renklendirin. Süzgeçten geçirin. 3-Yukarıda açıklanan besamel sosla çırpılmiış kremi karıştırın ve yumuşayıncaya dek ateşte ısıtın. Buna kabuklar için hazırladığınız tereyağını azar azar yedirerek katın. Sonra da ayıklanmış karideslerle karıştırın. ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.