Yıldız Omlet Tarifi |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yıldız Omlet TarifiYıldız Omlet Malzemeler 10 dilim tost ekmeği 6 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) 250 gram mantar (temizlenmiş, dilimlenmiş) 4 adet orta boy yumurta 2 çorba kaşığı krema Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) 120 gram salam (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı taze soğan (doğranmış) Yapilis Tarifi Ekmeklerin kenarlarını çıkartıp, kenarlarına 4 çorba kaşığı tereyağını fırça ile sürün Ekmekleri porsiyonluk kaplara çapraz olarak dizin ve köşelerinin yapışmasını sağlayın Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12- 15 dakika pişirip, sıcak tutun Kalan tereyağını ısıtıp, mantarları 2 dakika soteleyin ve delikli kepçeyle bir tabağa alın Yumurta, krema, tuz ve karabiberi çırpıp, mantarları sotelediğiniz yağda 3-4 dakika karıştırarak pişirin Mantar ve salamı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin Hazırladığınız karışımı tabaklardaki ekmeklerin ortasına paylaştırıp, taze soğanı serperek servis yapın ______________________________ ___ |
|