![]() |
Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karadeniz Bölgesinde Yetişen ÜrünlerKaradeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler Nedir Karadeniz Bölgesinde Yetişen Ürünler Bölgede yetişen başlıca tarım ürünleri; Fındık : Trabzon, Giresun ve Ordu başlıca üretim alanlarıdır ![]() ![]() Çay : Giresun’dan Gürcistan’a kadar olan kıyı şeridinde yetiştirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tütün : Daha çok Orta Karadeniz Bölümü’nde (Samsun, Amasya ve Tokat çevresi) yetiştirilir ![]() ![]() ![]() Mısır : Bütün kıyı boyunca yetiştirilir ![]() Elma : Bölgede Amasya başta olmak üzere Kastamonu ve Tokat çevresinde yetiştirilir ![]() Şekerpancarı: Amasya, Tokat, Kastamonu çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Keten-kenevir: Kastamonu başta olmak üzere Sinop, Zonguldak çevresinde tarımı gelişmiştir ![]() Soya Fasulyesi: Ordu- Giresun çevresinde tarımı yapılmaktadır ![]() Zeytin: Soğuktan korunmuş Çoruh vadi oluğunda ( Artvin -Yusufeli) tarımı yapılır ![]() Turunçgiller: Kış ılıklığı sebebiyle Rize çevresinde tarımı yapılır ![]() Kivi: Son yıllarda Rize ve Trabzon çevresinde tarımı yapılmaya başlamıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|