Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çekme, tarifleri, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri - Çekme

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Çekme






Yöresel Yemek Tarifleri - çekme
ÇEKME

Malzemesi : 1 kg kuzu budu

2 bardak pirinç

3 kaşık yağ

Yarım kaşık salça

Yeterince tuz su

Maydanoz karabiber

Yapılışı : Önce pirinç yıkanır Parmak dayanacak kadar tuzlu suda ıslatılır Et dört parçaya bölünür sekiz bardak suda haşlanır Biraz tuz konulurTekrar kaynatılır Pişince sudan alınır Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen salça sürülür Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur Her tarafı nar gibi kızartılırEtlere salça sürmek suretiyle fırında da kızartılabilirİki bardak pirinç dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirilir Üzerine kızartılmış yağ dökülür Pilav demlendirilirBüyükçe servis tabağına pilav düzenlice dökülür Üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir Servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.