![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur PilâvıYöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı ADANA USULÜ BULGUR PİLÂVI Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 2+1/2 bardak bulgur 3 baş iri soğan iki domates 3/4 bardak tereyağı 1+1/2 bardak et suyu yeteri kadar tuz 1 çay kaşığı karabiber ![]() Yapımı: Tereyağını tencereye koymalı ve az kızdırmalı ![]() ![]() ![]() Soğanlar ölünce tencereye küçük küçük doğranmış domatesleri karabiberi yeteri kadar tuzu (genel olarak 1 kaşık silme) sıcak et suyunu katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli Bulgur suyunu çekinceye kadar orta ısıdaki bir ateşte 15 dakika kadar pişirilmeli ![]() Bulgur pilâvı pişince yarım saat kadar çok hafif bir ateşte (mümkünse kıvılcımlı közde) demlendirmeli yarım saat sonunda şöyle bir karıştırdıktan sonra on dakika daha demlenmeye bırakmalı sonra tabağa koyup servis yapmalı |
![]() |
![]() |
|