ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336761)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:06 PM

Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
 



Yöresel Yemek Tarifleri - Adana Usulü Bulgur Pilâvı
ADANA USULÜ BULGUR PİLÂVI


Kullanılacak malzeme (6 kişi için):

2+1/2 bardak bulgur

3 baş iri soğan

iki domates

3/4 bardak tereyağı

1+1/2 bardak et suyu

yeteri kadar tuz

1 çay kaşığı karabiber.


Yapımı: Tereyağını tencereye koymalı ve az kızdırmalı. Sonra buna ince ince doğranmış soğanlarla taşları ayıklanmış yıkanmış ve bir tülbent içinde sıkılarak suyu çıkarılmış bulgurları katmalı. Soğanlar hafif ölünceye kadar yani 25 dakika kadar orta ısıdaki bir ateşte kavrulmalı.

Soğanlar ölünce tencereye küçük küçük doğranmış domatesleri karabiberi yeteri kadar tuzu (genel olarak 1 kaşık silme) sıcak et suyunu katmalı ve iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli Bulgur suyunu çekinceye kadar orta ısıdaki bir ateşte 15 dakika kadar pişirilmeli.

Bulgur pilâvı pişince yarım saat kadar çok hafif bir ateşte (mümkünse kıvılcımlı közde) demlendirmeli yarım saat sonunda şöyle bir karıştırdıktan sonra on dakika daha demlenmeye bırakmalı sonra tabağa koyup servis yapmalı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.