Kayserili İçli Açma Ketesi... |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayserili İçli Açma Ketesi...Kayserili içli açma ketesi KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ malzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ kibrit kutusu büyüklüğünde maya tuz 7 su bardağı un İÇ MALZEMESİ: 100 gr margarintereyağ veya vita 2 su bardağı un tuziri çekilmiş ceviz margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulurtuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur YAĞLAMAK İÇİN: 250 gr margarintereyağ veya vita eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz ÜZERİNE 1 yumurta sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyorilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruzbuzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz VEEE PİŞMİŞ HALİİ Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin |
|