![]() |
Kayserili İçli Açma Ketesi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayserili İçli Açma Ketesi...Kayserili içli açma ketesi ![]() ![]() ![]() KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ malzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ kibrit kutusu büyüklüğünde maya tuz 7 su bardağı un İÇ MALZEMESİ: 100 gr ![]() 2 su bardağı un tuziri çekilmiş ceviz margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur ![]() ![]() YAĞLAMAK İÇİN: 250 gr ![]() eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz ![]() ÜZERİNE 1 yumurta ![]() sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz ![]() ![]() diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor ![]() geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() VEEE PİŞMİŞ HALİİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin |
![]() |
![]() |
|