![]() |
Kayserili İçli Açma Ketesi...
Kayserili içli açma ketesi... KAYSERİ İÇL AÇMA KETESİ malzemeler: 2 su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ kibrit kutusu büyüklüğünde maya tuz 7 su bardağı un İÇ MALZEMESİ: 100 gr. margarintereyağ veya vita 2 su bardağı un tuziri çekilmiş ceviz margarin eritilip üzerine un eklenir ve pembeleşene dek kavurulur.tuz ve ceviz eklenip bir kenarda soğutulur. YAĞLAMAK İÇİN: 250 gr. margarintereyağ veya vita eritip bir kenarda hazır bekletiyoruz YAPILIŞI:Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz 15 dakika dinlendiriyoruz. dinlenen hamuru 6 beziye ayırıyoruz ÜZERİNE 1 yumurta http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg sonra ilk bezeyi açabildiğimiz kadar ince açıp başka bir yere seriyoruz üzerini yağlamak için erittiğimiz yağla her tarafını bolca yağlıyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg diğer ikinci ve üçüncü bezeleride aynı şekilde yapıp üst üste koyuyoruz her kat yağlanıyor http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg geride kalan 3 bezeyide aynı şekilde yapıyoruz iki tane üç katlı yufkamız oluyor.ilk yufkamızı karşılıklı kapatıp buzdolabında yağlarının donmasını bekliyoruz.buzlukta değil altta sonra iri iri dilimliyoruz http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg dilimleri elimizle kare şeklinde açıyoruz ortalarına hazırlanan içten koyup bohça gibi katlıyoruz ters çevirerek tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sürüp 200 derecede pişiriyoruz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg VEEE PİŞMİŞ HALİİ...... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Afiyet şeker olsun canlar çayı demleyin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.