![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir YağlamasıYöresel yemek tarifleri - Fetir Yağlaması Fetir Yağlaması MALZEMELER 6-8 adet kuru yufka 2 su bardağı süt 15 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Bir tencereye süt şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın ![]() Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin ![]() Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun ![]() Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|