Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fetir, tarifleri, yağlaması, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması






Yöresel yemek tarifleri - Fetir Yağlaması
Fetir Yağlaması


MALZEMELER

6-8 adet kuru yufka

2 su bardağı süt

15 su bardağı şeker

3 yemek kaşığı tereyağı


YAPILIŞ TARİFİ

Bir tencereye süt şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın

Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de

denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin

Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar

yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun

Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de

serpiştirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.