![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Fetir Yağlaması
Yöresel yemek tarifleri - Fetir Yağlaması Fetir Yağlaması MALZEMELER 6-8 adet kuru yufka 2 su bardağı süt 15 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı tereyağı YAPILIŞ TARİFİ Bir tencereye süt şeker ve tereyağı koyularak bir taşım kaynatın. Öte yandan kenarları yüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de denilen kuru yufkaları gelişigüzel doğrayarak yerleştirin. Sıcak sütlü karışımı yufkaların üzerine gezdirip 20-25 dakika kadar yufkaların sütü çekip kabarmasını bekleyin ve servise sunun. Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüş ceviz ya da fındıkiçi de serpiştirebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.