Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleribademli, tavuk, yemk

Yemk Tarifleri-Bademli Tavuk

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemk Tarifleri-Bademli Tavuk






yemk tarifleri-bademli tavuk
BADEMLI TAVUK




Malzemeler:
2 ye bölünmüs 4 adet Tavuk gögsü
½ Kg Taze Mantar
½ çay fincani kabuklari soyulmus badem
½ çay fincani Un
Tuz, Karabiber, Kirmizi Biber

1 porsiyonda 340 kalori, 74 gr yag, 105 mg kolesterol, 221 gr karbohidrat, 27 gr fiber, 463 gr protein, 395 mg sodium bulunur

TARIFI:
Firini önceden 125º dereceye isitin Un, tuz, karabiberi birbirine karistirin Tavuk gögüslerini bu karisima bulayin Sonra sivi yag ile yagladiginiz firin tepsisine siralayiniz 1 saat pisirin Kapagi açik olsun ve bir iki kez öbür yanini çevirerek pisirin
1 saat doldugunda tavugun yanina badem ve mantarlari serpin Kapagini kapatip, 2 saat kadar daha pisirin
Bu yemegi buharda pisirilmis pirinç üzerine koyarsaniz lezzetli olacaktir Pisirme zamanini isiyi arttirarak kisaltabilirsiniz ama yavas ve az isida pisirmek daha çok lezzet katacaktir
Yemegin yanina üzüm zamani ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemege ayri bir tat katacaktir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.