Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Arap TatlısıRamazan Tatlısı Arap Tatlısı ![]() ARAP TATLISI ![]() ![]() ![]() MALZEMELER: 2 yumurta 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 1 su bardağı irice parçalanmış ceviz 1 su bardağı irmik 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartmatozu 50 gr erimiş margarin ŞERBETİ İÇİN: 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su ÜZERİ İÇİN: kremşanti veya çırpılmış süt kreması veya benim yaptığım gibi kaymak tadında şanti ![]() YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz Sonra erittiğimiz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz![]() ![]() ![]() Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor Un yok içinde zaten bu karışımı yağladığımız tepsimize döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz![]() ![]() Küçük boy yuvarlak borcam için tam uygun oluyor hamurun miktarı Dana önceden şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Zaten çok az bir şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatıp kapatalım![]() ![]() ![]() ![]() Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un olmadığı için içerisinde şerbetini geç çekiyor Tatlıyı sabahtanyaptıysanız veya birgün önceden şerbetini iyice çekince üzerinin şantisini sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben size üzerine kullandığım şantiden bahsetmek istiyorum Yeniçıkan bir ürün heralde ilk defa kullandım ve bayıldım resmen süt kaymağı Kaymak tadında şanti yazıyor üzerinde dr oetker in birürünü kutunun içinden iki paket çıkıyor ve bir paketi tatlımız için yeterli oluyor Bence her türlü tatlı için mükemmel bir ürün![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
|
|