![]() |
Ramazan Tatlısı Arap Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Tatlısı Arap TatlısıRamazan Tatlısı Arap Tatlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MALZEMELER: 2 yumurta 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker 1 su bardağı irice parçalanmış ceviz 1 su bardağı irmik 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartmatozu 50 gr erimiş margarin ŞERBETİ İÇİN: 1,5 su bardağı şeker 1,5 su bardağı su ÜZERİ İÇİN: kremşanti veya çırpılmış süt kreması veya benim yaptığım gibi kaymak tadında şanti ![]() YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor ![]() ![]() ![]() Küçük boy yuvarlak borcam için tam uygun oluyor hamurun miktarı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Un olmadığı için içerisinde şerbetini geç çekiyor ![]() yaptıysanız veya birgün önceden şerbetini iyice çekince üzerinin şantisini sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben size üzerine kullandığım şantiden bahsetmek istiyorum ![]() çıkan bir ürün heralde ilk defa kullandım ve bayıldım resmen süt kaymağı ![]() ürünü kutunun içinden iki paket çıkıyor ve bir paketi tatlımız için yeterli oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|