Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fırında, kabak, tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı

Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağına yakın su

Kabakları 1 parmak kalınlığında (biraz daha kalın olabilir) uzunlamasına doğrayınGenişliği isteğe bağlı fakat çok kalın olmaması gerekKabakalrı fırın tepsisine dizidikten sonra şekeri üzerine gezdirinEğer kabak miktarı çok olup kabaklar üstüste gelirse şekeri katlar arasına da serpiştirin Suyu şekerlerin üzerinde gezdirin ve fırına verinEğer geceden şekere yatırırsanız kabakları, hiç su koymayınız Çünkü kabaklar sulanacak şekerler eriycektir Kabakların üzeri kızarıp ,şerbet bal kıvamına yaklaşınca, kabakları çatalla kontrol edip fırından çıkarınÜzerini cevizle süsleyin, isterseniz dondurma,krem şanti ya da kaymakla ikram edebilirsinizAfiyet olsun

Not Bugün bakak tatalısı yaptım bir gece öncesinden şeker serpip beklettim fırında pişerlen içine bir dal tarcın ve birkaç tane karanfil ekledim harika oldu tadı tavsiye ederimBenim tatlım bu tariftekinden daha güzel lokum gibi oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com