300 gr kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
Muhallebisi İçin
1 lt süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kram şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı[*]Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun[*]1 lt süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın[*]Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin Soğuk olarak servis edin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.