![]() |
Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklalı Enginar Ve Hazırlanışıbaklalı enginar ve hazırlanışı Baklalı enginar tarifi baklalı enginar ve hazırlanışı baklalı enginar ![]() MALZEMELER 250 gram bakla 4 adet enginar 1 demet taze soğan 1 demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1,5 çay kaşığı limon tuzu Sosu için 3 yemek kaşığı limon suyu 1,5 çay kaşığı toz şeker Hazırlanışı Bir kabın içerisine su ve limon tuzu konularak 4 adet enginar ayıklanarak içerisinde kararmaması için bekletilir ![]() ![]() Eğer enginarları buzlukta muhafaza etmek istersek kaynar limonlu suda 1-2 dakika enginarların bekletilmesi gerekmektedir ![]() ![]() Düdüklü tencereye doğranmış taze soğanlar konularak enginarlar üzerine yerleştirilir ![]() ![]() ![]() Üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze soğanlar en üste konularak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek orta ocak ateşte buharı çıktıktan sonra 3-5 dakika kadar pişirilmelidir ![]() Enginarlar servis edilirken üzerine göz kararı arzuya göre zeytinyağı gezdirilerek dereotu ile süslenebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|