ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335963)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:55 AM

Baklalı Enginar Ve Hazırlanışı
 



baklalı enginar ve hazırlanışı
Baklalı enginar tarifi
baklalı enginar ve hazırlanışı
baklalı enginar

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER
250 gram bakla
4 adet enginar
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1,5 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için
3 yemek kaşığı limon suyu
1,5 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Bir kabın içerisine su ve limon tuzu konularak 4 adet enginar ayıklanarak içerisinde kararmaması için bekletilir. 250 gram bakla ayıklanarak ortadan kesik atılır.

Eğer enginarları buzlukta muhafaza etmek istersek kaynar limonlu suda 1-2 dakika enginarların bekletilmesi gerekmektedir. 1 demet taze soğan bol su ile temizlenerek minik minik doğranır.

Düdüklü tencereye doğranmış taze soğanlar konularak enginarlar üzerine yerleştirilir. Enginarların üzerine ayıklanmış baklalar serpiştirilir. 3 kaşık limon suyu, 1,5 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı kaya tuzu konulur.

Üzerine 1 yemek kaşığı kadar taze soğanlar en üste konularak 1 çay bardağı kadar zeytinyağı eklenerek orta ocak ateşte buharı çıktıktan sonra 3-5 dakika kadar pişirilmelidir.

Enginarlar servis edilirken üzerine göz kararı arzuya göre zeytinyağı gezdirilerek dereotu ile süslenebilir. Yemeğimizin yapılış süresi ortalama 25 dakika olup enginar adedine göre kişi sayısı belirlenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.