Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
perde, pilavlar, pilavı

Pilavlar _Perde Pilavı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pilavlar _Perde Pilavı






Pilavlar _perde pilavı
perde pilavı yapımı ve hazırlanışıyla süper bir yemek afiyet olsun
Perde pilavı yapımı ve hazırlanışı

bugün aslı'ya perde pilavının tarifini maille göndereceğim sözünü vermiştim ama önceden çektiğim fotoğrafını bulunca pilavı buraya yazmaya karar verdim bu pilav kesinlikle harika oluyor tarif, çok güzel yemekler yapan şükran teyze'ye ait (aslı pilavın içinde de tavuk varmış ama ben yapacağın kremalı tavuk yerine bunu öneririm)
ekleme: 091004 08:00 - biraz önce kahvaltı sofrasını hazırlarken anneme bu tarifi yazdığımı söyledim o da "ama ben değişik yapıyorum onu" dedi bugün tarifi deneyecekler olabilir diye onun eklemelerini işe gitmeden yazıyorum: tavuk göğüs yerine 1 bütün tavuk kullanın, pilavı tavuk suyuyla pişirin, hafif olmasını isterseniz beş çeşit baharat yerine sadece karabiber ekleyin, bir avuç kuş üzümü katın, tencerenin dibine badem serpin böylece hamurun üzeri desenli olur


malzemeler:iç malzemesi
  • 4 adet tavuk göğsü
  • 1kg pirinç
  • 300g badem
  • 100g dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı beş türlü baharat(aktarlarda beş türlü baharat olarak satılıyor)
hamurun malzemesi:
  • 3 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 125g margarin
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • aldığı kadar un
hamurun hazırlanması:
1 bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin
içinin hazırlanması:
1 pilavı diri olacak şekilde pişirin tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun sonra yağda kızartın
2 büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur karıştırılarak güzelce harman edilir
3 önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir pilav karışımı içine doldurulur ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır 1 saat 200C fırında pişirilir ters çevrilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.