![]() |
Pilavlar _Perde Pilavı
Pilavlar _perde pilavı perde pilavı yapımı ve hazırlanışıyla süper bir yemek afiyet olsun. Perde pilavı yapımı ve hazırlanışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg bugün aslı'ya perde pilavının tarifini maille göndereceğim sözünü vermiştim. ama önceden çektiğim fotoğrafını bulunca pilavı buraya yazmaya karar verdim. bu pilav kesinlikle harika oluyor. tarif, çok güzel yemekler yapan şükran teyze'ye ait. (aslı pilavın içinde de tavuk varmış. ama ben yapacağın kremalı tavuk yerine bunu öneririm) ekleme: 09.10.04 08:00 - biraz önce kahvaltı sofrasını hazırlarken anneme bu tarifi yazdığımı söyledim. o da "ama ben değişik yapıyorum onu" dedi. bugün tarifi deneyecekler olabilir diye onun eklemelerini işe gitmeden yazıyorum: tavuk göğüs yerine 1 bütün tavuk kullanın, pilavı tavuk suyuyla pişirin, hafif olmasını isterseniz beş çeşit baharat yerine sadece karabiber ekleyin, bir avuç kuş üzümü katın, tencerenin dibine badem serpin böylece hamurun üzeri desenli olur. malzemeler:iç malzemesi
1. bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin. içinin hazırlanması: 1. pilavı diri olacak şekilde pişirin. tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın. bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. sonra yağda kızartın. 2. büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur. karıştırılarak güzelce harman edilir. 3. önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır. büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir. pilav karışımı içine doldurulur. ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır. 1 saat 200C fırında pişirilir. ters çevrilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.