Yemek Tarifleri Kıymalı Makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Kıymalı Makarna Tarifiyemek tarifleri Kıymalı Makarna Tarifi GEREKEN MALZEMELER * Yarım kilo Makarna * 90 gr Tereyağı (6 Çorba Kaşığı) * 1 Diş Sarmısak * 1 Büyük Soğan * 1 Çorba Kaşığı Kereviz(Rendelenmiş) * 1 Kahve Kaşığı Karabiber * 1 Çorba Kaşığı Havuç * 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz * 1 Defne Yaprağı * 12 Su Bardağı Su * 150 gr Dana Kıyması (Yağsız) * 3 Çorba Kaşığı Salça (Malzemeler 4 Kişiliktir) Yapılış Biçimi: 1 - Öncelikle 2 çorba kaşığı yağı orta boy bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ve sarmısağı ekleyip, arasıra karıştırarak 12-13 dakika kavurduktan sonra, kereviz, havuç, defne yaprağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve biberi katıp 5-6 dakika daha karıştırarak kavurunuz![]() 2 - 2 su bardağı suyu ve salçayı ekleyip ağır ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra, defne yaprağını çıkarıp atınız, ve ateşi kapatınız ![]() 3 - Makarnayı yapmak için büyükçe bir tencereye kalan 10 su bardağı su ile kalan 1 tatlı kaşığı tuzu koyup harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca ateşin altını kısıp, makarnayı koyarak 8-10 dakika makarna iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alınız Makarnayı kevgirden süzüp üstünden sıcak su geçirerek ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız Kalan 4 çorba kaşığı yağı ekleyip iki büyük kaşıkla makarnayı karıştırarak yağı yediriniz![]() 4 - Son olarak sosu makarnanın üstüne döküp servis yapınız Afiyet olsun
|
|
|
|