Yapılışı;[*]Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır Kabartma tozu dahil[*]Unu yavaş yavaş yedir Çok sert bir hamur olmamalı Kulak memesi yumuşaklığında olmalı[*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir[*]Hamuru önce 6 ya böl Daha sonrada her birini 10’a böl 10’lu küçük topalaklar yap[*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç Üst üste diz Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun[*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç Bir sofra bezinin üzerine ser Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser[*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz[*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes[*]1 paket margarini yak[*]Sıcakken tepsinin üzerine dök[*]Fırınlarken dikkat et 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla Çıkar 10-15 dakika kadar soğut Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla Bu işlemi 2-3 sefer yap Yoksa içi iyi pişmez (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin) ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et
Afiyet Olsun
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.