Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:30 PM |
Bayram Baklavasi
Bayram baklavasi
Bayram tatlıları
Malzemeler: - 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- yarım paket kabartma tozu
- yarım kahve fincanı sirke
- 1 su bardağı sıvı yağ
- yarım kilo ceviz
- üzerine 1 paket margarin
- Aldığı kadar un
Açmak için:- 1 su bardağı nışasta
- 1 su bardağı un
Şerbeti:- 8 su bardağı su
- 8 su bardağı şeker
- yarım limon
Yapılışı;[*]Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır. Kabartma tozu dahil.[*]Unu yavaş yavaş yedir. Çok sert bir hamur olmamalı. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.[*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir.[*]Hamuru önce 6 ya böl. Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.[*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç. Üst üste diz. Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.[*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç. Bir sofra bezinin üzerine ser. Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.[*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.[*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.[*]1 paket margarini yak.[*]Sıcakken tepsinin üzerine dök.[*]Fırınlarken dikkat et. 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla. Çıkar 10-15 dakika kadar soğut. Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla. Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin). ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök. Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma. Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
Afiyet Olsun.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
|