ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayram Baklavasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334074)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 08:30 PM

Bayram Baklavasi
 



Bayram baklavasi
Bayram tatlıları

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım kahve fincanı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım kilo ceviz
  • üzerine 1 paket margarin
  • Aldığı kadar un
Açmak için:
  • 1 su bardağı nışasta
  • 1 su bardağı un
Şerbeti:
  • 8 su bardağı su
  • 8 su bardağı şeker
  • yarım limon
Yapılışı;[*]Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır. Kabartma tozu dahil.[*]Unu yavaş yavaş yedir. Çok sert bir hamur olmamalı. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.[*]Hamuru 1 saat kadar dinlendir.[*]Hamuru önce 6 ya böl. Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.[*]İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç. Üst üste diz. Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.[*]Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç. Bir sofra bezinin üzerine ser. Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.[*]Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.[*]En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.[*]1 paket margarini yak.[*]Sıcakken tepsinin üzerine dök.[*]Fırınlarken dikkat et. 175C de önce üstü kızarana kadar fırınla. Çıkar 10-15 dakika kadar soğut. Tekrar fırınında 10 dakika kadar 10 dakika fırınla. Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyecekmişsin). ( bu baklava muhtemelen 4-5 gün önceden yapılmış olacağı için soğuk ikenşerbetlenecek)[*]Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök. Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma. Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
Afiyet Olsun.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.