|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayatlamayan, hamur, işleri, poğaça, tarifi, yapılışı |
![]() |
Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve YapılışıHamur işleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı ![]() Malzemeler, 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı maden suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket yaş maya Yeteri kadar un Üzeri için 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın ![]() Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin ![]() Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın ![]() Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün ![]() Ilık ortamda 1 saat bekletin ![]() Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ![]() Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve YapılışıBayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?-Bayatlamayan Poğaça Tarifi-Bayatlamayan Poğaça Yapılışı Malzemeler 1 bardak yoğurt 1 bardak sıvı yağ 2 bardakılık su 1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya tuz ![]() 1 adet yumurta un Hazırlanışı Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin ![]() ![]() ![]() yoğurun ![]() ![]() ![]() koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|