![]() |
Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı
Hamur işleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler, 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı sıcak süt 1 su bardağı maden suyu 2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 paket yaş maya Yeteri kadar un Üzeri için 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı, Yoğurma kabına maya ve sıcak sütü alıp karıştırın. Üzerine toz şekeri ekleyip 10 dakika köpürene dek bekletin. Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtün. Ilık ortamda 1 saat bekletin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Poğaçaları fırın tepsisinde 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun. |
Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça Tarifi Ve Yapılışı
Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?-Bayatlamayan Poğaça Tarifi-Bayatlamayan Poğaça Yapılışı
Malzemeler 1 bardak yoğurt 1 bardak sıvı yağ 2 bardakılık su 1 paket yaş maya ve ya 1 çorba kaşığı kuru maya tuz. 1 çay kaşığı şeker 1 adet yumurta un Hazırlanışı Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. sıvı yağı. yoğurt. tuz ve alabildiğince un ekleyerek hamuru yoğurun. Dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. dilerseniz üzerine susam ekebilir. içerisine peynir koyabilirsiniz. Afiyet olsun.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.