Milföylü Börek Tarifi |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Börek TarifiMilföylü Börek Tarifi Milföylü Börek Tarifi - Sebzeli Milföylü Börek - Milföylü Kolay Börek Tarifi Malzemeler 18 adet milföy hamuru 4 adet yufka Harcı için: Yarım kg pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber Üzeri için: 1 şişe soda 1 su bardağı süt ve sıvıyağ 1 adet yumurta Yapılışı Harç için pırasaları halka doğrayıp, tereyağında soteleyin Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ilave edip, karıştırın Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın 9 adet milföy hamurunu üst üste gelecek şekilde yapıştırın Merdane ile biraz açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine pırasalı harcı yayın Yufkayı didikleyip pırasalı malzemenin üzerine serpiştirin Kalan 9 adet milföyü diğer 9 milföy gibi hazırlayıp yufkaların üzerine serin Soda, süt, sıvıyağ ve yumurtayı iyice çırpıp, milföy hamurlarının üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın Ayten Saner |
|