![]() |
Milföylü Börek Tarifi
Milföylü Börek Tarifi Milföylü Börek Tarifi - Sebzeli Milföylü Börek - Milföylü Kolay Börek Tarifi Malzemeler 18 adet milföy hamuru 4 adet yufka Harcı için: Yarım kg pırasa 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber Üzeri için: 1 şişe soda 1 su bardağı süt ve sıvıyağ 1 adet yumurta Yapılışı Harç için pırasaları halka doğrayıp, tereyağında soteleyin. Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. 9 adet milföy hamurunu üst üste gelecek şekilde yapıştırın. Merdane ile biraz açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine pırasalı harcı yayın. Yufkayı didikleyip pırasalı malzemenin üzerine serpiştirin. Kalan 9 adet milföyü diğer 9 milföy gibi hazırlayıp yufkaların üzerine serin. Soda, süt, sıvıyağ ve yumurtayı iyice çırpıp, milföy hamurlarının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın. Ayten Saner |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.