Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayısı, tarifi, yufkalı

Yufkalı Kayısı Tarifi

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Kayısı Tarifi






Yufkalı Kayısı Tarifi
Yufkalı Kayısı Tarifi - Yufkalı Kayısı Yapılışı - Yufkalı Kayısı Nasıl Yapılır - Osmanlı Yufkalı Kayısı - Osmanlı Hamur İşleri



160 gram un, 123 gram tereyağı, 30 gram tuz, 6 gram şeker, 1 yumurta ve 80 gram sıcak sütü bir kapta karıştırıp, hamur tahtasında iyice yoğurunuz Sert olursa, biraz daha süt koyup yumuşatınız Kuru kayısı haşlayarak süzünüz; biraz tozşekerle ezmesini yapınız Bir miktar bademin iç kabuğunu çıkarıp bıçakla kıyarak, ezmeye karıştırınız Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp çay fincanı tabağı gibi yufka açınız, ezmeden, bir miktar yufkanın kenarına koyup çok gevşek sararak, dibi yağlı bir tepsiye diziniz; renginin beyaz kalması için üstüne yağlı bir kâğıt örterek fırına sürünüz Pişince üstüne tozşeker serpiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.