ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yufkalı Kayısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=333928)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 08:32 PM

Yufkalı Kayısı Tarifi
 



Yufkalı Kayısı Tarifi
Yufkalı Kayısı Tarifi - Yufkalı Kayısı Yapılışı - Yufkalı Kayısı Nasıl Yapılır - Osmanlı Yufkalı Kayısı - Osmanlı Hamur İşleri



160 gram un, 123 gram tereyağı, 30 gram tuz, 6 gram şeker, 1 yumurta ve 80 gram sıcak sütü bir kapta karıştırıp, hamur tahtasında iyice yoğurunuz. Sert olursa, biraz daha süt koyup yumuşatınız. Kuru kayısı haşlayarak süzünüz; biraz tozşekerle ezmesini yapınız. Bir miktar bademin iç kabuğunu çıkarıp bıçakla kıyarak, ezmeye karıştırınız. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp çay fincanı tabağı gibi yufka açınız, ezmeden, bir miktar yufkanın kenarına koyup çok gevşek sararak, dibi yağlı bir tepsiye diziniz; renginin beyaz kalması için üstüne yağlı bir kâğıt örterek fırına sürünüz. Pişince üstüne tozşeker serpiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.