07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmekler - Zeytinli &Amp; Kekikli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Ekmekler - Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Zeytinli & Kekikli Ekmek Tarifi Ve Yapılışı
Ölçüler ekmek makinesinin kap (cup), yemek kaşığı (tbsp) ve tatlı kaşığı (tsp) ölçülerine göredir
içindekiler
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber (ben isot kullandım)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 + 1/4 kap ılık su (bulunduğunuz yer nemli ise suyu 1 kap kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı, erimiş
- 3 + 3/4 kap un
- 1/4 kap süt tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya (ya da 2,5 tatlı kaşığı toz maya)
- 1 kap doğranmış siyah veya biberli yeşil zeytin
hazırlanışı
- Zeytinyağını ve pul biberi bir tavada karıştırıp kısık ateşte 4-5 dakika ısıtın
- Isınınca kekiği ekleyip ılıtın ve erimiş tereyağını ilave edin
- Süt tozunu ılık su ile karıştırın
- Ekmek makinesine sırasıyla süt tozu eklediğiniz suyu, kekikli ve biberli yağ karışımını, unu, tuzu, şekeri ve mayayı ekleyin (un, süt+yağ karışımının üzerini tamamen örtsün, tuz ve şekeri unun kenarlarına serpin, maya suya veya tuza değmesin)
- Makineyi 1 numaralı (normak ekmek) ayarda 3 saatte pişecek şekilde ayarlayın
- Yarım saat sonra uyarı sesi gelince zeytinleri ilave edip pişirmeye devam edin
- Ekmeğiniz pişince fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın
|
|
|