Pastırmalı Kaşarlı Börek Tarifi Resimli |
07-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Kaşarlı Börek Tarifi Resimlipastırmalı kaşarlı börek tarifi resimli pastırmalı kaşarlı börek yapılışı resimli pastırmalı kaşarlı börek nasıl yapılışı Pastırmalı, Kaşarlı Rulo Börek Malzemeler:
Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir Sıcak servis edilir İçinde kaşar peyniri olduğundan dolayı soğuyunca sertleşiyor Not: Bu böreği ikinci yapışımda kalabalık olacağımız için ölçülerini artırdım, o şekilde de lezzetli oldu Artırılmış ölçüler; 5 adet yufka, 2 adet yumurta(birinin sarısı üzeri için) yumurtalar küçükse 3 yumurta kullanılabilir, 125 gr tereyağı, 1,5 su bardağı süt Bu böreği sardıktan sonra 1 gece buzlukta bekletebilirsiniz, taze yufkacı yufkası ile çok daha lezzetli bir börek oluyor Börekleri son sardığımda daha küçük üçgenlere ayırıp minik rulolar elde ettim |
|