![]() |
Et Yemekleri - İ Güveçte Pirzola Tarifi (Yapılışı ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Yemekleri - İ Güveçte Pirzola Tarifi (Yapılışı )Et yemekleri - i Güveçte Pirzola tarifi (yapılışı ) Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı Bir adet dilimlenmiş portakal Yapılışı Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın ![]() ![]() ![]() Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|