ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Yemekleri - İ Güveçte Pirzola Tarifi (Yapılışı ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330515)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:09 PM

Et Yemekleri - İ Güveçte Pirzola Tarifi (Yapılışı )
 



Et yemekleri - i Güveçte Pirzola tarifi (yapılışı )
Malzemeler


Bir kilo kuzu pirzola

Bir adet dilimlenmiş limon

On diş sarımsak

Kekik, tane karabiber

Yarım kilo iç bezelye

Birkaç yaprak taze fesleğen

Yarım kilo arpacık soğan

İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri

Yarım kilo yeşil fasulye

Kapak için yarım bardak un, yeterince su

Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak

Zeytinyağı

Bir adet dilimlenmiş portakal







Yapılışı


Soyulmuş sarımsakları güvecin dibine yerleştirin. Üstüne soyulmuş arpacık soğanlarını dizin. En üste pirzolaları koyun. Birkaç tane karabiber ve kekik atın. Tuzu da ekleyin. Yıkanmış, kurutulmuş ıspanakları avucunuzda sıkarak küçültün ve pirzolaların üstüne kapatın. Unla sudan bir küçük hamur edinin. Güvecin üstünü kapatın. Önce harlı sonra kısık ateşte bir buçuk saat pişirin.

Diğer yandan çok az suyla temizlenmiş; ama kırılmamış fasulye ve bezelyeleri aynı kapta haşlayın. Suyunu atmayın. Sonra herhangi bir çorbaya kullanırsınız.

Güveci ateşten indirip servis tabağına ters çevirin. Yemek kaynar vaziyette iken rende peyniri üstüne döküp birkaç taze dal fesleğen ile süsleyin. Yanına haşladığınız sebzeleri dizip üstlerine bir parça zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.