Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkiler, çiçeksiz, singonyumlar

Singonyumlar - Çiçeksiz Bitkiler

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Singonyumlar - Çiçeksiz Bitkiler

çiçeksiz bitkiler grubu - ıspanakgiller - gölge seven çiçekler - yarı gölge seven bitkiler - salon çiçekleri - Singonyum bitkisi tanıtımı

Singonyumlar

Singonyum ıspanakgillerdendir 2mt’ye kadar uzar İri iri yapraklarının üzerinde koyu yeşil üzerine açık yeşil renkli geni,ş damarları olur Bitki yaşlandığında açık yeşil griye dönüşür Singomyum kendi haline bırakılırsa sürekli boy atar, sarkar ve şekli bozulur Bu sebeple bitkinin ortasına kazık dikilmelidir

Singomyumlar zengin karışımölı toprak ister Bahçe toprağına kaba dere kumu, funda toprağı ve yaprak çürüntüsü eklenmelidir Singomyum suyu sever ve nem ister Yaz aylarında yapraklarına kireçsiz su ve yağmur suyu püskürtülmelidir

Bitki yarı gölge yeri sever Ilık ortamları seven bitki kış aylarında 15 dereceye kadar dayanır

Saksı değişimi kökleri saksıyı doldurduğunda ilkbaharda uygun toprak eklenerek bir numara büyüğüyle değiştirilir Sinyumlar üzerinde iki yaprak bırakılmış gövde çelikleriyle kolayca çoğaltılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com