ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tarih / Coğrafya (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=656)
-   -   Singonyumlar - Çiçeksiz Bitkiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=320647)

Prof. Dr. Sinsi 07-26-2012 05:28 PM

Singonyumlar - Çiçeksiz Bitkiler
 
çiçeksiz bitkiler grubu - ıspanakgiller - gölge seven çiçekler - yarı gölge seven bitkiler - salon çiçekleri - Singonyum bitkisi tanıtımı


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Singonyumlar



Singonyum ıspanakgillerdendir. 2mt’ye kadar uzar. İri iri yapraklarının üzerinde koyu yeşil üzerine açık yeşil renkli geni,ş damarları olur. Bitki yaşlandığında açık yeşil griye dönüşür. Singomyum kendi haline bırakılırsa sürekli boy atar, sarkar ve şekli bozulur. Bu sebeple bitkinin ortasına kazık dikilmelidir.


Singomyumlar zengin karışımölı toprak ister. Bahçe toprağına kaba dere kumu, funda toprağı ve yaprak çürüntüsü eklenmelidir. Singomyum suyu sever ve nem ister. Yaz aylarında yapraklarına kireçsiz su ve yağmur suyu püskürtülmelidir.


Bitki yarı gölge yeri sever. Ilık ortamları seven bitki kış aylarında 15 dereceye kadar dayanır.


Saksı değişimi kökleri saksıyı doldurduğunda ilkbaharda uygun toprak eklenerek bir numara büyüğüyle değiştirilir. Sinyumlar üzerinde iki yaprak bırakılmış gövde çelikleriyle kolayca çoğaltılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.