Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
katır, tırnağı

Katır Tırnağı

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Katır Tırnağı

Katır Tırnağı Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Katır Tırnağı Hakkında - Katır Tırnağı Faydaları - Katır Tırnağı Yetiştiriciliği

(Spartium junceum)

Baklagiller familyasındandırDiğer adları borcak, boruk, kuş çubuğu

5 metre boylanabilen ama genellikle 15-3 metre boylarında kalan dik gövdeli , yeşil dallı, bir çalıdırİnce uzun yaprakları mayıs-agustos aylarında dal uçlarında açan 10-20 tanesi bir arada kelebek biçimli sarı çiçekli vardır

Katırtırnağı maki öğeleri arasında yer alırDenize yakın orman uçlarında dere yada uçurum kenarlarında kümeler halinde bulunurSüs bitkisi olarak parklarda da yetiştirilir

Bileşiminde renk maddeleriyle sitisin benzeri alkoloitler bulunur

Tatlı lezzete kanıp çiçeklerini yiyen çocuklarda ve olgun meyveleri yiyen hayvanlarda baş ağrısı ishal ve sıkıntıyla kendini belli eden hafif zehirlenmeler görülürÇiçekten sonra oluşan tohumlar da zehirlidir

Çiçekli dalların taze yada kurutulmuşu , hafif uyuşturucu, bağırsak yumuşatıcı, idrar söktürücü olarak kullanılır

Gut , romatizma, kronik karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir

Kaynama yerine 1 litre kaynar suyun 10 gram çiçek üzerine dökülüp 10-15 dakika bekletildikten sonra içilmesi tercih edilmemelidir

Tohumlarla çiçeklerin kaynatılıp hafif felçli ve uyuşuk yerlere dışardan sürülmesi rahatlatıcı etki yapar!

Dikkat katırtırnağı genel olarak hekim denetiminden sonra kullanılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com