Lahana Her Derde Deva |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Her Derde DevaNefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof Dr Süleyman Türk, sebzeve meyvelerin sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez gıdalar olduğunu belirterek, kırmızı lahananın insan vücudunu kanserden koruyarak, beyin ve kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğunun tespit edildiğini söyledi ![]() Kırmızı lahanayla ilgili Amerikan Tarımsal Araştırma Merkezi'nin (US ARC) yapmış olduğu araştırma sonuçlarının "The Journal of Agricultural and Food Chemistry" dergisinin son sayısında yayınlandığını bildiren Prof Dr Süleyman Türk, "BeltsvilleHuman Nutrition Research Center'de yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, insan sağlığı için çok faydalı olan ve başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etkileri bilinen flavanoidler grubundan olan Anthocyaninlerin 36 farklı türünün kırmızı lahanada bol miktarda olduğu belirlenmiştir Bu 36 Anthocyanin'den 8tanesi, yeni keşfedilenler olarak bilim dünyasına tebliğ edildi Anthocyaninlerinkansere karşı koruyucu etkilerinin yanında beyin fonksiyonlarını ve kalp fonksiyonlarını iyileştirici etkiye sahip maddeler olduğu da ortaya çıktı Başta kırmızı lahana olmak üzere koyu renkli sebze ve meyvelerşifa hazinesi" dedi ![]() Prof Dr Türk, Amerikan TarımsalAraştırma Merkezi'nin bu konuda yapmış olduğu daha önceki çalışmalarda Anthocyaninlerin bol miktarda alınmasının C vitamininin antioksidan özelliğini ikiye katlayıcı etkisinin de tespit edildiğini vurguladı ![]() KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELERİN FAYDALARI Prof ![]() Dr Süleyman Türk, sebze ve meyvelerin özellikle renkleri koyuolanlarının insan sağlığına faydalarıyla ilgili çok sayıda araştırma sonucunun yayınlandığını hatırlatarak, "Tabiatta önce sağlıklı kalmayı sağlayacak ve daha sonra da hastalananların şifasına vesile olacak şifa kaynakları olan sebze ve meyveler bol miktarda bulunmaktadır" şeklinde konuştu Prof Dr Türk, Ronald L Prior ve arkadaşları tarafındanyapılan çalışmada özellikle siyah üzüm, siyah erik, karadut, ahududu, çilek ve siyah mısırın insan sağlığı için çok faydalı olan Anthocyaninler yönünden çok zengin olduğunun tespit edildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi: "Özellikle çilek ve ahududu zayıflamaya yol açan maddeler de içeriyor Siyah üzüm, karadut,ahududu, çilek ve siyah mısırın insan sağlığına faydalı etkileriyle ilgili çalışma 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' adlı dergide yayınlandı Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı ve Amerikan KanserCemiyeti araştırmacısı Dr Byers de, meyve ve sebze tüketim alışkanlığıolmayanlarda kanser görülme ihtimalinin yüzde 20 arttığını söyledi "ORGANİK SEBZE VE MEYVE ÜRETİMİ TEŞVİK EDİLMELİ Prof ![]() Dr Süleyman Türk, özellikle doğal yapısına müdahale edilmemiş organiksebze ve meyvelerin insan sağlığı üzerine sayılamayacak kadar olumlu etkileri olduğunun bilimsel çalışmalarda gösterildiğini belirtti Doğallığını kaybetmiş veya doğal haline müdahale edilmiş,genetiği ile oynanmış veya yanlış pişirme ile özelliğini kaybetmiş sebze ve meyve tüketiminin sağlığa zararlı olduğunun altını çizen Prof ![]() Dr Türk, sebze ve meyvelerin doğallığını kaybetmeden üretilmesi vetüketilmesinin insan sağlığı ve ekolojik dengeler açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi Prof Dr Süleyman Türk, Tarım ve KöyişleriBakanlığı tarafından organik sebze ve meyve üretimi ve tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini de kaydetti ![]() mynet |
|
|
|