ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Lahana Her Derde Deva (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=311327)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 02:42 PM

Lahana Her Derde Deva
 




Nefroloji ve Hipertansiyon Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, sebze
ve meyvelerin sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez gıdalar olduğunu
belirterek, kırmızı lahananın insan vücudunu kanserden koruyarak, beyin
ve kalbin sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğunun tespit edildiğini
söyledi.
Kırmızı lahanayla ilgili Amerikan Tarımsal
Araştırma Merkezi'nin (US ARC) yapmış olduğu araştırma sonuçlarının
"The Journal of Agricultural and Food Chemistry" dergisinin son
sayısında yayınlandığını bildiren Prof. Dr. Süleyman Türk, "Beltsville
Human Nutrition Research Center'de yapılan çalışmanın sonuçlarına göre,
insan sağlığı için çok faydalı olan ve başta kanser
olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etkileri bilinen
flavanoidler grubundan olan Anthocyaninlerin 36 farklı türünün kırmızı
lahanada bol miktarda olduğu belirlenmiştir. Bu 36 Anthocyanin'den 8
tanesi, yeni
keşfedilenler olarak bilim dünyasına tebliğ edildi. Anthocyaninlerin
kansere karşı koruyucu etkilerinin yanında beyin fonksiyonlarını ve kalp
fonksiyonlarını iyileştirici etkiye sahip maddeler olduğu da ortaya
çıktı. Başta kırmızı lahana olmak üzere koyu renkli sebze ve meyveler
şifa hazinesi" dedi.
Prof. Dr. Türk, Amerikan Tarımsal
Araştırma Merkezi'nin bu konuda yapmış olduğu daha önceki çalışmalarda
Anthocyaninlerin bol miktarda alınmasının C vitamininin antioksidan
özelliğini ikiye katlayıcı etkisinin de tespit edildiğini vurguladı.

KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELERİN FAYDALARI
Prof.
Dr. Süleyman Türk, sebze ve meyvelerin özellikle renkleri koyu
olanlarının insan sağlığına faydalarıyla ilgili çok sayıda araştırma
sonucunun yayınlandığını hatırlatarak, "Tabiatta önce sağlıklı kalmayı
sağlayacak ve daha sonra da hastalananların şifasına vesile olacak şifa
kaynakları olan sebze ve meyveler bol miktarda bulunmaktadır" şeklinde
konuştu. Prof. Dr. Türk, Ronald L. Prior ve arkadaşları tarafından
yapılan çalışmada özellikle siyah üzüm, siyah erik, karadut, ahududu,
çilek ve siyah mısırın insan sağlığı için çok faydalı olan
Anthocyaninler yönünden çok zengin olduğunun tespit edildiğini ifade
ederek, şu bilgileri verdi:
"Özellikle çilek ve ahududu
zayıflamaya yol açan maddeler de içeriyor. Siyah üzüm, karadut,
ahududu, çilek ve siyah mısırın insan sağlığına faydalı etkileriyle
ilgili çalışma 'Journal of Agricultural and Food Chemistry' adlı
dergide yayınlandı. Dünya Kanser Araştırmaları Vakfı ve Amerikan Kanser
Cemiyeti araştırmacısı Dr. Byers de, meyve ve sebze tüketim alışkanlığı
olmayanlarda kanser görülme ihtimalinin yüzde 20 arttığını söyledi."

ORGANİK SEBZE VE MEYVE ÜRETİMİ TEŞVİK EDİLMELİ
Prof.
Dr. Süleyman Türk, özellikle doğal yapısına müdahale edilmemiş organik
sebze ve meyvelerin insan sağlığı üzerine sayılamayacak kadar
olumlu etkileri olduğunun bilimsel çalışmalarda gösterildiğini
belirtti. Doğallığını kaybetmiş veya doğal haline müdahale edilmiş,
genetiği ile oynanmış veya yanlış pişirme ile özelliğini kaybetmiş
sebze ve meyve tüketiminin sağlığa zararlı olduğunun altını çizen Prof.
Dr. Türk, sebze ve meyvelerin doğallığını kaybetmeden üretilmesi ve
tüketilmesinin insan sağlığı ve ekolojik dengeler açısından büyük öneme
sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr. Süleyman Türk, Tarım ve Köyişleri
Bakanlığı tarafından organik sebze ve meyve üretimi ve tüketiminin
teşvik edilmesi gerektiğini de kaydetti.

mynet


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.