Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aranesp, drreçeteye, dün, hemog, istinaden, kby, raporuna, sormuştum, soru, yazılmış

,Dün Bir Soru Sormuştum,Kby Raporuna İstinaden Aranesp Yazılmış,Dr.Reçeteye Hemog...

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

,Dün Bir Soru Sormuştum,Kby Raporuna İstinaden Aranesp Yazılmış,Dr.Reçeteye Hemog...

,dün bir soru sormuştum,kby raporuna istinaden aranesp yazılmış,drreçeteye hemoglobin değerini yazmış ise yine de tahlil sonucuna ihtiyaç var mı,ferritin veya tsat değerini gösterir tahlil sonucu var,ancak hemoglobinin yok,hasta kaybetmiş

18

1) Kronik böbrek yetmezliğinde;
Eritropoietin alfa-beta ve darbepoetin ile tedaviye başlamadan önce; hastanın ferritin ve/veya transferrin saturasyonu (TSAT) değerlerine bakılacaktır Bu değerler TSAT < %20 ve/veya ferritin <100 µg/L ise hastaya öncelikle oral veya intravenöz demir tedavisine başlanacaktır TSAT %20 ve/veya ferritin 100 µg/L olduğunda hemoglobin değeri 10 gr/dl altında ise tedaviye başlanır Hedef hemoglobin değeri 11-12 gr/dl arasıdır Hemoglobin değeri 11 gr/dl'ye ulaşıncaya kadar başlangıç dozunda tedaviye devam edilir ve Hb seviyesini 11-12 gr/dl arasında tutabilmek için idame dozda tedaviye devam edilir Hb seviyesi 12 gr/dl'yi aşınca tedavi kesilir Hasta Hb seviyesi için takibe alınacak ve Hb seviyesi 11-12 gr/dl nin arasına gelince hastaya idame dozda tedaviye tekrar başlanabilir İdame tedavi sırasında ve/veya tedaviye yeniden başlandığında TSAT >%20 ve/veya ferritin >100 µg/L olmalıdır Bu değerlere 3 ayda bir bakılır ve tetkik sonuç belgesi reçeteye eklenir

Kaynak: istanbulsgkgovtr

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com