ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   ,Dün Bir Soru Sormuştum,Kby Raporuna İstinaden Aranesp Yazılmış,Dr.Reçeteye Hemog... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=305326)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 05:33 PM

,Dün Bir Soru Sormuştum,Kby Raporuna İstinaden Aranesp Yazılmış,Dr.Reçeteye Hemog...
 

,dün bir soru sormuştum,kby raporuna istinaden aranesp yazılmış,dr.reçeteye hemoglobin değerini yazmış ise yine de tahlil sonucuna ihtiyaç var mı,ferritin veya tsat değerini gösterir tahlil sonucu var,ancak hemoglobinin yok,hasta kaybetmiş

18


1) Kronik böbrek yetmezliğinde;
Eritropoietin alfa-beta ve darbepoetin ile tedaviye başlamadan önce; hastanın ferritin ve/veya transferrin saturasyonu (TSAT) değerlerine bakılacaktır. Bu değerler TSAT < %20 ve/veya ferritin <100 µg/L ise hastaya öncelikle oral veya intravenöz demir tedavisine başlanacaktır. TSAT %20 ve/veya ferritin 100 µg/L olduğunda hemoglobin değeri 10 gr/dl altında ise tedaviye başlanır. Hedef hemoglobin değeri 11-12 gr/dl arasıdır. Hemoglobin değeri 11 gr/dl'ye ulaşıncaya kadar başlangıç dozunda tedaviye devam edilir ve Hb seviyesini 11-12 gr/dl arasında tutabilmek için idame dozda tedaviye devam edilir. Hb seviyesi 12 gr/dl'yi aşınca tedavi kesilir. Hasta Hb seviyesi için takibe alınacak ve Hb seviyesi 11-12 gr/dl nin arasına gelince hastaya idame dozda tedaviye tekrar başlanabilir. İdame tedavi sırasında ve/veya tedaviye yeniden başlandığında TSAT >%20 ve/veya ferritin >100 µg/L olmalıdır. Bu değerlere 3 ayda bir bakılır ve tetkik sonuç belgesi reçeteye eklenir.

Kaynak: istanbul.sgk.gov.tr


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.