Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sorumyoma uteri

Soru:"Myoma Uteri"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Myoma Uteri"

merhabalar doktor bey öncelikle sorulara ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürlerbenim sorum myomlar ile ilgili olacak47 yaşında iki çocuk annesi bir bayanımdüzenli olarak regl oluyorum vede herhangi bir şikayetim yok menapoza yaklaştığım şu dönemlerde karnımın sol alt kısmında iki ay önce bir kitle hissettim ve hastaneye gittim açıkçası çok korkuyordum giderken ve hala endişemi yenmiş değilimbir hafta önceki usg nin sonucunu aynen raporda olduğu gibi aynen yazıyorum:uterus normalden büyükheterojen yapı içinde değişik büyüklükte multipl myomatö kitleler izlendiadneksiyel bölgelerde sonografik patoloji izlenmemiştirmyaoma uteriilaç tedavisi için geç kaldığımı vede ameliyat olmam gerektiğini öğrendim myomun bana ne gibi zararı olabilir aldırmasam tehdit oluşturur mu kanser riski var mı bu ve bunun gibi sorular benitedirgin ediyorameliyattan sonra myomun tekrar oluşması söz konusumuuzattığım için kusura bakmazsınız umarım ama endişelerimi yenmeme yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
UzmDr Ersan ŞENER

1007 10:54:49

Myom tedavisi cerrahi olmasina ragmen operasyon istemeyen ve rahimle ilgili biyopsi sonuclari normal olan hastalarda yakinma mevcut degilse duzenli kontrollerle operasyon yapilmaya da bilinirAncak yapilacak operasyon (ki rahim bu yasta yumurtalarla birlikte cikarilir) Sizi hemduzenli takip gerekliligindenkurtarir hem de rahim ve yumurtalarla ilgili pek cok problemin olusma riskini yok ederTabii ki dedigim tetkikler normalse mutlak tibbi gereklilik olmadigindan operasyon kararini sizin vermeniz gerekecektirSelamlar

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com