![]() |
Soru:"Myoma Uteri"
merhabalar doktor bey öncelikle sorulara ayırdığınız değerli vaktiniz için teşekkürler...benim sorum myomlar ile ilgili olacak.47 yaşında iki çocuk annesi bir bayanım.düzenli olarak regl oluyorum vede herhangi bir şikayetim yok. menapoza yaklaştığım şu dönemlerde karnımın sol alt kısmında iki ay önce bir kitle hissettim ve hastaneye gittim açıkçası çok korkuyordum giderken ve hala endişemi yenmiş değilim.bir hafta önceki usg nin sonucunu aynen raporda olduğu gibi aynen yazıyorum:uterus normalden büyük.heterojen yapı içinde değişik büyüklükte multipl myomatö kitleler izlendi.adneksiyel bölgelerde sonografik patoloji izlenmemiştir.myaoma uteri.ilaç tedavisi için geç kaldığımı vede ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. myomun bana ne gibi zararı olabilir aldırmasam tehdit oluşturur mu kanser riski var mı bu ve bunun gibi sorular benitedirgin ediyor.ameliyattan sonra myomun tekrar oluşması söz konusumu..uzattığım için kusura bakmazsınız umarım ama endişelerimi yenmeme yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler Uzm.Dr. Ersan ŞENER 10.07. 10:54:49 Myom tedavisi cerrahi olmasina ragmen operasyon istemeyen ve rahimle ilgili biyopsi sonuclari normal olan hastalarda yakinma mevcut degilse duzenli kontrollerle operasyon yapilmaya da bilinir.Ancak yapilacak operasyon (ki rahim bu yasta yumurtalarla birlikte cikarilir) Sizi hemduzenli takip gerekliligindenkurtarir hem de rahim ve yumurtalarla ilgili pek cok problemin olusma riskini yok eder.Tabii ki dedigim tetkikler normalse mutlak tibbi gereklilik olmadigindan operasyon kararini sizin vermeniz gerekecektir.Selamlar. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |