Beslenme |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BeslenmeBeslenme Tıp Yayınının Yazarı: Ergin Sencer Tıp Yayınının Yayın Evi: İstanbul Medikal Yayıncılık Tıp Yayınının Türü: Endokrinoloji, Genel Dahiliye Tıp Yayınının Özellikleri: Baskı : 2005 Sayfa : 653 Boyut : 17X23,50 cm Açıklama: İnsan vücudunun bileşimi uzun yıllardan beri bilim adamlarının ilgisini çekmiştir Vücudun bileşimi ile ilgili ilk bilimsel incelemeler biyologların daha çok küçük hayvanlarda yaptıkları gastrointestinal kanal içeriği başaltılmış cesetlerin (carcasse)kimyalsal analizleri şeklinde idi Bu çalışmalar zordur,hatalı ve eksik sonuçlar verebilir ve bunlardan insanla ile ilgili sonuçlar çıkarmak güvenilir olmayabilir Daha sonraları,özellikle 19 yüzyıl ve 20 yüzyılın başlarında,fizyologlar,insan vücudunun bileşimini tayin için Antik çağın büyük bilgini Arşimed'in keşfettiği,iki bileşenden oluşmuş cisimde,bu bileşenlerin oranını bulmak için cismin özgül ağırlığının tayin etmek yöntemini hatırlayarak insana uyguladılar Yağın ve yağsız vücut kitlesinin![]() ![]() ![]() İÇİNDEKİLER 1 Beslenme Bilimi Besin ve Gıda Kavramları,Gıda Alımının Fizyolojisi 2 Vücudun Bileşimi3 İnsan İçin Gerekli Besinler 4 Besinlerin Sindirimi ve Emilimi 5 Beslenme Açısından Enerji6 Proteinler7 Karbonhidratlar 8 Lipidler 9 Vitaminler 10 Su ve Elektrolitler 11 Mineraller (Madenler)12 *****(Etil *****,Etanol)13 Yaşamın Fizyolojik Evreleri ve Koşullarında Beslenme14 Normal Bir Erişkinin Sağlıklı Beslenmesi ve Kitlelere Yönelik Sağlıklı Beslenme Önerileri15 Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Malnuttrisyon16 Beslenme Destekleri17 Diyetteki Antioksidanlar ve Antioksidan Diyet Eklemeleri 18 Obezite;Vücut Ağırlığının Regülasyonu Yeme Davranışı Bozuklukları 19 Kalp_Damar Hastalıkları ve Beslenme Koroner ve Kalp Hastalığı ,Hipertansiyon ve Diyet İlişkileri20 Kemik Sağlığı,Kas_İskelet Sistemi Hastalıkları ve Beslenme 21 Beslenme ve Kanser22 Diabetes Mellitus,Glukoz İntoleransı ve Beslenme 23 Sindirim Sistemi Hastalıklarında Diyet Düzenlemeleri 24 Böbrek Hastalığı ve Beslenme25 Metabolik ve Endokrin Bozukluklarında Beslenme 26 Gıda Zehirlenmesi,Gıda Alerjisi ve Gıda Tahammülsüzlüğü27 Nutrigenomik,Nutrigenetik,Fonksiyonel Gıdalar Nutrasötikaller28 Kalori Listesi |
|
|
|