ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Beslenme (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=299553)

Prof. Dr. Sinsi 07-25-2012 09:22 AM

Beslenme
 


Beslenme

Tıp Yayınının Yazarı:

Ergin Sencer


Tıp Yayınının Yayın Evi:

İstanbul Medikal Yayıncılık


Tıp Yayınının Türü:

Endokrinoloji, Genel Dahiliye

Tıp Yayınının Özellikleri:

Baskı : 2005

Sayfa : 653

Boyut : 17X23,50 cm


Açıklama:

İnsan vücudunun bileşimi uzun yıllardan beri bilim adamlarının ilgisini çekmiştir.Vücudun bileşimi ile ilgili ilk bilimsel incelemeler biyologların daha çok küçük hayvanlarda yaptıkları gastrointestinal kanal içeriği başaltılmış cesetlerin (carcasse)kimyalsal analizleri şeklinde idi.Bu çalışmalar zordur,hatalı ve eksik sonuçlar verebilir ve bunlardan insanla ile ilgili sonuçlar çıkarmak güvenilir olmayabilir.Daha sonraları,özellikle 19.yüzyıl ve 20. yüzyılın başlarında,fizyologlar,insan vücudunun bileşimini tayin için Antik çağın büyük bilgini Arşimed'in keşfettiği,iki bileşenden oluşmuş cisimde,bu bileşenlerin oranını bulmak için cismin özgül ağırlığının tayin etmek yöntemini hatırlayarak insana uyguladılar.Yağın ve yağsız vücut kitlesinin...

İÇİNDEKİLER

1.Beslenme Bilimi Besin ve Gıda Kavramları,Gıda Alımının Fizyolojisi

2.Vücudun Bileşimi

3.İnsan İçin Gerekli Besinler

4.Besinlerin Sindirimi ve Emilimi

5.Beslenme Açısından Enerji

6.Proteinler

7.Karbonhidratlar

8.Lipidler

9.Vitaminler

10.Su ve Elektrolitler

11.Mineraller (Madenler)

12.*****(Etil *****,Etanol)

13.Yaşamın Fizyolojik Evreleri ve Koşullarında Beslenme

14.Normal Bir Erişkinin Sağlıklı Beslenmesi ve Kitlelere Yönelik Sağlıklı Beslenme Önerileri

15.Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi ve Malnuttrisyon

16.Beslenme Destekleri

17.Diyetteki Antioksidanlar ve Antioksidan Diyet Eklemeleri

18.Obezite;Vücut Ağırlığının Regülasyonu Yeme Davranışı Bozuklukları

19.Kalp_Damar Hastalıkları ve Beslenme Koroner ve Kalp Hastalığı ,Hipertansiyon ve Diyet İlişkileri

20.Kemik Sağlığı,Kas_İskelet Sistemi Hastalıkları ve Beslenme

21.Beslenme ve Kanser

22.Diabetes Mellitus,Glukoz İntoleransı ve Beslenme

23.Sindirim Sistemi Hastalıklarında Diyet Düzenlemeleri

24.Böbrek Hastalığı ve Beslenme

25.Metabolik ve Endokrin Bozukluklarında Beslenme

26.Gıda Zehirlenmesi,Gıda Alerjisi ve Gıda Tahammülsüzlüğü

27.Nutrigenomik,Nutrigenetik,Fonksiyonel Gıdalar Nutrasötikaller

28.Kalori Listesi


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.