Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bozukluğu, çocuk, davranış, eğitimi, olan

Davranış Bozukluğu Olan Çocuk Eğitimi

Eski 07-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Davranış Bozukluğu Olan Çocuk Eğitimi

Heyecan, davranis ve zeka bozukluklari için kullanilan birçok terim vardir Günümüzde insanlarin sosyal iliskilerinin karmasiklasmasi, mesleki ve akademik egitimin yayginlasmasi, eskiden normal ve özel egitim gerekmeksizin hayatini sürdürebilecek birçok kisinin özel egitime ihtiyaç duymasina sebep olmustur

Asagidaki durumlardan bir veya birkaçinin bir çocukta uzun süre bulunmasi onun egitim ve beceri kazandirilmasini olumsuz olarak etkiler

A- çocugun yas, saglik durumu ve entellektüel seviyesi ile açiklanamayan ögrenme güçlügü
B- Akranlari ve ögretmenleri ile saglikli bir iliski kuramamasi ve bu iliskiyi sürdürememeleri
C- Normal sartlarda, uygun olmayan davranis ve duygulanimlar
D- Mutsuz, depresif ve hüzünlü bir ruh hali
E- Kisisel ve okul problemleri ile birlikte görülen, korkular veya fiziksel semptomlar

özellikleri :
çocuklarda davranis bozukluklarinin sebepleri tam olarak tanimlanamamistir Genetik faktörler, beyin bozukluklari, diyet, stres, ailevi sorunlar, muhtemel sebepler olabilir Davranis bozukluklarina sebep olan direkt bir neden gösterilmemistir Davranis bozuklugu olan çocuklarda görülen bazi özellikler :

- Hiperaktivite ( dikkat eksikligi )
- Saldirganlik, kendine zarar verme, kavggacilik
- çekingenlik ( iliski kurmada yetersizliik, sosyal iliskilerden kaçma, asiri korku ve anksiyete )
- Yasina göre olgunlasmamis olma ( aglamaa, hirçinlik, taklit etme yeteneginin olmamasi )
- ögrenme güçlükleri

çok agir davranis bozuklugu olan çocuklarda anksiyete, zorbalik, anormal ruhsal durum hatta psikoz veya sizofreni tablosu görülebilir

Tamamen normal ve davranis bozuklugu olmayan çocuklar bu belirtilerin bazilarini, gelisim süreçlerinin bazi zamanlarinda gösterebilirler Bu çocuklara davranis bozuklugu teshisi koymak için bu belirtilerin uzun süre devam etmesi gerekir

Egitim imkanlari :
Davranis bozuklugu olan çocuklarin egitim programlari; normal okul egitiminin kazandirilmasi, kisilik egitimi, özgüvenin kazandirilmasi, ve davranislarinin oto kontrolü gibi asamalarda yapilir Mesleki ve akademik egitim ( normal egitim müfredat ) bu çocuklarin egitiminin ikinci asamasidir

Davranis modifiksiyonlari en çok kabul gören egitim yaklasimidir Bununla birlikte birçok teknik davranis modifiksiyonu ile kombine edilebilir

Davranis bozuklugu olan çocuklarin egitiminde ve topluma kazandirilmasinda tecrübeli bir ekip gerekir Sosyal hizmet uzmani, psikolog, egitim ve rehberlik danismani, bu ekibin en önemli elemanlaridir

kaynakubmed,actaortopedica,http://wwwsaglikansiklopedisicom/,ms dernegi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com