Dört Temel Gıda Grubu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dört Temel Gıda GrubuDört Temel Gıda Grubu 1950'lerde dört temel gıda grubu kavramı geliştirildi Amaç insanlara dengeli, sağlıklı bir diyetin temelini oluşturmak için uygun türleri ve miktarları seçmelerine yardımcı olmaktı Bu gruplar şunlardır: Süt ve süt ürünleri Et, balık ve kümes hayvanları Sebze ve meyvelar Tahıllar (ekmek ve hububat gibi) Kalori tüketimini arttırmak isteyen insanlar için beşinci bir grup da vardır Bu grup yağlar, şekerler ve *****den oluşur Yiyeceklerinizi bu dört temel gruptan seçerseniz ve tavsiye edilen günlük miktarlarda alırsanız, dengeli, sağlıklı bir diyete ulaşırsınız Ayva, Yerelması, Günlük Akıllı tuz, iyotlu tuz Yumurta sizi daha zeki yapabilir mi? Sağlıklı süt için! Magnezyum felce karşı koruyor Doğru beslenme başarıyı artırıyor! Kadın Erkek ve Çocukta Sağlıklı Beslenme, Kalori Cetveli, Yemek Ölçüleri, Aktivite / Kalori Cetveli, Glisemik İndeks, Dengeli Beslen Güzel Yaşa, Dengeli Beslenme, Süt ve Süt ürünleri, Etler, Meyveler ve Sebzeler, Tahıllar, En Yararlı 5 Meyve, Sağlıklı Beslenme İçin, Gıdaların Etiketlenmesi |
|
|
|