Ağız - Boğaz Ağrısı |
07-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağız - Boğaz AğrısıAçıklama : Ağız - boğaz hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde de geçerlidir Ada çayı : Anason, melekotu ve sığır kuyruğu karısımından, 20 gram kadar haslanır, günde üç fincan içilir Adasoğanı : Suyundan içilir Ağulu kök : Sürülür Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır Arpa : Suyu ile gargara yapılır Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir Badem ve yağı : Surubu içilir Besparmak otu : Kökünün suyu içilir Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır Meyvesi ve Macunu yenir Hülasası içilir Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur Yağı sürülür veya sarılır Çuha çiçeği : Suyu içilir Düğmelice süpürge : Çayı içilir Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir Macunu yenir Kedi otu : Macunu yenir Kus tırnağı : Çayı içilir Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır Menekse : Çayı içilir Mor menekse : Çayı içilir Muz : Balla yenir Oğulotu (melisa) : Macunu yenirÇayı, suyu ve hülasası içilir Yağı sürülür Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır Tuz : Suyu ile gargara yapılır Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır Yabani havuç : Suyu içilir |
|