![]() |
Ağız - Boğaz Ağrısı
Açıklama : Ağız - boğaz hastalıklarında tavsiye edilen sifalı bitkiler ve kullanma sekilleri bu bölümde
de geçerlidir. Ada çayı : Anason, melekotu ve sığır kuyruğu karısımından, 20 gram kadar haslanır, günde üç fincan içilir. Adasoğanı : Suyundan içilir. Ağulu kök : Sürülür. Akdiken (geyikdikeni) : Suyu ile gargara yapılır. Arpa : Suyu ile gargara yapılır. Ayva : Çekirdeğinin çayı içilir. Badem ve yağı : Surubu içilir. Besparmak otu : Kökünün suyu içilir. Büyük ebegümeci : Suyu ile gargara yapılır. Ceviz : Yağı sürülür veya sarılır. Meyvesi ve Macunu yenir. Hülasası içilir. Çasur : Tohum ve yapraklarının çayı içilir. Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı sürülür veya sarılır. Çuha çiçeği : Suyu içilir. Düğmelice süpürge : Çayı içilir. Gül : Kurutulmus gül yaprakları balla macun yapılır yağı ve tozu kullanılır. Isırgan otu ve tohumu : Çayı içilir. Macunu yenir. Kedi otu : Macunu yenir. Kus tırnağı : Çayı içilir. Limon : Çorba ve içme suyuna, suyundan katılır. Menekse : Çayı içilir. Mor menekse : Çayı içilir. Muz : Balla yenir. Oğulotu (melisa) : Macunu yenir.Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür. Patlangıç : Suyu ile gargara yapılır. Sırça otu (yapıskan otu) : Suyu ile gargara yapılır. Sakayık (ayı gülü) : Her gün 2 gram demletilerek gargara ve buğusu yapılır. Tuz : Suyu ile gargara yapılır. Yabani elma : Tohum ve yapraklarının çayı içilir, lapası sarılır. Yabani havuç : Suyu içilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.